Terug naar nieuwsoverzicht

Wetswijziging 01-08-2022 inzake arbeidsvoorwaarden

Wat verandert er?

Heeft u personeel? U moet zorgen voor (nog meer) heldere en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. De nieuwe wet legt aan u, als werkgever, extra verplichtingen op. De nieuwe wet heeft gevolgen voor verschillende arbeidsvoorwaarden en bedingen.

Meer informatie bij indiensttreding

U moet meer informatie over arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten geven bij de start van een baan. Zo moet u werknemers informeren over:

U moet verplichte opleidingen betalen

Het kan zijn dat uw werknemer door de wet of de CAO een bepaalde opleiding moet volgen. U moet die opleiding betalen. Uw werknemer moet de opleiding onder werktijd kunnen volgen.

Nevenactiviteiten

U mag een werknemer niet tegenhouden om buiten het werkrooster te werken voor een andere werkgever. U mag dit wel tegenhouden als er een objectieve rechtvaardigingsgrond is. Dat betekent dat u een goede reden moet hebben om nevenactiviteiten te verbieden.

Zo voorspelbaar mogelijk werkpatroon

Bij een onvoorspelbaar werkpatroon moet u de werknemers vertellen op welke momenten zij kunnen worden verplicht om te werken. U moet er meer aan doen om een zo voorspelbaar mogelijk werkpatroon te maken. Dit heeft vooral gevolgen als u oproepkrachten in dienst heeft.

Verzoek tot meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Een werknemer mag vragen om een vorm van werk met meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden. De werknemer moet hiervoor minimaal 26 weken in dienst zijn. Een werknemer mag maximaal 1 keer per jaar hierom vragen.

Voor wie?

Wanneer?

De ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ gaat in op 1 augustus 2022.

 

Bron: KVK Ondernemersplein

 

Volg en like ons via Social Media

Facebook
LinkedIn

Neem voor meer informatie over onze diensten administratie, belastingadvies, loonadministratie, boekhouding zzp, direct contact op met Belasting- en Bedrijfsadvieskantoor C. van Weelden!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bel me terug

    Naam

    Telefoonnummer