Terug naar nieuwsoverzicht

Schenken voor de eigen woning

Schenken voor de eigen woning

De hoge schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is bijzonder populair. Dat merkt onze adviesservice ook. Daarom zetten we een aantal praktische zaken op een rij.

In 2016 mag u aan kinderen tussen de 18 en 40 jaar maximaal 53.016 euro belastingvrij schenken, op voorwaarde dat de schenking voor een belangrijk deel bestemd is voor de eigen woning van uw kind. U mag de schenking splitsen in een bedrag voor de eigen woning en een vrij besteedbaar bedrag (maximaal 25.449 euro). De rest van het belastingvrij geschonken bedrag moet worden gebruikt voor de eigen woning, dus voor

Eenmalig

Vanwege het eénmalige karakter mag u de woningschenkvrijstelling niet meer gebruiken als u al eerder één van de éénmalig verhoogde vrijstellingen (al dan niet deels) heeft benut. Op deze regel is één uitzondering: als u voor 2010 gebruik heeft gemaakt van de verhoogde vrijstelling, kunt u belastingvrij nog één keer 27.570 euro voor de eigen woning schenken. U kind moet hiervoor tussen de 18 en 40 jaar zijn.

Bron: FiscAlert oktober 2016

Volg en like ons via Social Media

Facebook
LinkedIn

Neem voor meer informatie over onze diensten administratie, belastingadvies, loonadministratie, boekhouding zzp, direct contact op met Belasting- en Bedrijfsadvieskantoor C. van Weelden!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bel me terug

    Naam

    Telefoonnummer