Terug naar nieuwsoverzicht

Uitstel tot 1 april 2017 voor afhandeling pensioen in eigen beheer

Uitstel tot 1 april 2017 voor afhandeling pensioen in eigen beheer

DGA’s krijgen drie maanden uitstel voor het afhandelen van hun pensioen in eigen beheer. Het gaat hierbij om twee zaken, namelijk het premievrij maken van de pensioenregeling en – indien gewenst- het overbrengen van extern verzekerde pensioenkapitalen naar eigen beheer. Dit kapitaal kan dan ook worden betrokken bij dedrie keuzemogelijkheden voor het pensioen in eigen begheer. die keuzemogelijkheden zijn de bestaande pensioenaanspraken afkopen in 2017, 2018 of 2019 met een korting, belastingvrij omzetten in een spaarvariant of de bestaande pensioenaanspraken in stand laten.

Op grond van de Wet op de loonbelasting is een BV met ingang van 1 januari 2017 geen toegestane verzekeraar meer voor pensioenregelingen. De DGA is echter in civielrechtelijke zin een pensioenovereenkomst aangegaan met zijn/haar BV, die zonder nadere maatregelen, ook na 1 januari 2017 doorloopt. In veel pensioenovereenkomsten staat dat de BV als verzekeraar optreedt. Na 1 januari 2017 voldoet een dergelijke overeenkomst niet meer aan de eisen en zal deze – zonder nadere maatregelen – daarom onzuiver worden. Dat betekent dat de waarde in het economisch verkeer van de aanspraken wordt belast en dat er revisierente verschuldigd is. Daarom moet de DGA de pensioenregeling, voor zover dat nog niet eerder is gebeurd, premievrij maken. Daarvoor krijgt hij/zij nu de tijd tot 1 april 2017. Tot dat tijdstip mag zijn/haar BV nog optreden als een toegelaten verzekeraar.
 Bron: Fiscount.nl
F16.196
linkedin

Volg en like ons via Social Media

Facebook
LinkedIn

Neem voor meer informatie over onze diensten administratie, belastingadvies, loonadministratie, boekhouding zzp, direct contact op met Belasting- en Bedrijfsadvieskantoor C. van Weelden!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bel me terug

    Naam

    Telefoonnummer