Terug naar nieuwsoverzicht

Verbetering stelsel kinderopvangtoeslag

Verbetering stelsel kinderopvangtoeslag

Ouders krijgen nu maandelijks een toeslag op basis van een zelf gemaakte inkomensschatting en een schatting van het aantal uren opvang dat zij komend jaar zullen gebruiken. In veel gevallen kloppen deze schattingen niet en moeten ouders (een gedeelte) van de kinderopvangtoeslag terugbetalen.
Het  kabinet wil voorkomen dat ouders in financiële onzekerheid verkeren. Daarom wil het kabinet verbeteringen binnen het huidige stelsel van de kinderopvangtoeslag doorvoeren.

Wat houden de plannen in?
Bij de Belastingdienst zullen verbeteringen worden doorgevoerd:

  1. De Belastingdienst wil gebruik maken van gegevens die kinderopvangorganisaties maandelijks krijgen. Bijvoorbeeld factuurgegevens. Ook wil de Belastingdienst regelmatig in gesprek gaan met de ouders om te controleren of de gegevens waarop het maandelijkse voorschot is gebaseerd (nog) actueel is.
  2. De Belastingdienst wil persoonlijke begeleiding (casemanagement) en speciale aandacht voor ouders die in het verleden te maken hebben gehad met terugvorderingen.
  3. De digitale dienstverlening wordt verder uitgebouwd. Ouders krijgen ondersteuning bij het vooraf schatten van de opvanguren. Ook bij wijzigingen van (persoonlijke) gegevens zal er eerder een (waarschuwings)melding richting ouders worden gestuurd. Ouders worden hiermee gedeeltelijk ontlast, maar blijven zelf verantwoordelijk voor het aanvragen, stoppen en wijzigen van alle relevante gegevens.
 Bron: Rijksoverheid

Volg en like ons via Social Media

Facebook
LinkedIn

Neem voor meer informatie over onze diensten administratie, belastingadvies, loonadministratie, boekhouding zzp, direct contact op met Belasting- en Bedrijfsadvieskantoor C. van Weelden!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bel me terug

    Naam

    Telefoonnummer